Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Bush jako hračka

Vlastenecky naladěná americká drobotina se má nač těšit. Hongkongská firma Blue Box Toys pro ni září chystá bezvadnou hračku: panenku amerického prezidenta George W. Bushe ve vojenské uniformě.
Pětatřiceticentimetrový nejmocnější muž světa bude pro sběratele celého světa k dostání v přepočtu za nějakých 1200 korun.
Bush je podle všeho první prezident, kterému se podobné cti dostalo. A jak uvedla mluvčí Blue Box Toys, pravděpodobně i poslední, protože už se objevily první protesty.
Objednávky přitom už dosahují rekordních čísel, třebaže dosud ani nebyla zahájena reklamní kampaň. Zpráva nehovoří o tom, zda si miniprezidenta objednal i někdo z Blízkého východu, kde by zřejmě nesloužil někomu jen jako milá hračka.
Jak dodává magazín Netzeitung, ke ztvárnění prezidenta nemá výrobce hraček od Bílého domu povolení. Panenka, která se na trh dostane pouze v omezeném počtu, je určena především sběratelům. Obsahuje totiž malé části, takže jako hračka pro malé děti je nevhodná. Pokud by tedy někdo tuto hračku jako hračku prodával, mohl by mít potíže nejen s Bílým domem.

 

 

TOPlist





 

 Webmaster