Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Mezinárodní mistrovství republiky v točení káči

Zastavte se v předvánočním shonu a zajděte se podívat na zajímavou soutěž.
Ještě před třemi roky málokoho napadlo, že by něco tak obyčejného mohlo děti bavit. O co jde? O točení dřevěných káč, dětskou hru starou možná několik staletí. Třetí ročník mezinárodního mistrovství republiky se koná právě v sobotu 11.12.2004 na Výstavišti v Lysé nad Labem.
Pravidla jsou jednoduchá: soutěžící musí roztočit co největší počet káč, jeho čas se stopuje do chvíle, než ta první spadne.
Soutěžit se bude ve čtyřech kategoriích, rozdělených podle pohlaví a věku. V každé pořadatelé vyhlásí nového mistra republiky a první tři soutěžící si také odnesou diplomy a ceny, jimiž budou dřevěné hračky. Účastník, který bez ohledu na věkovou kategorii roztočí největší počet káč, bude vyhlášen Velmistrem dřevěné káči pro rok 2004.
V porotě zasednou Zdeňka Michalová z Katedry speciální pedagogiky Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy Praha, designér Svatopluk Král a Kateřina Kolínská, studentka Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.
Hostem doprovodného programu letos bude známý bavič Vláďa Hron. V programu se kromě něj představí také nymburské mažoretky a pěvecký soubor Dětského domova Nymburk Vstupné, ani zápisné se neplatí. Naopak, každý soutěžící si odnese nějakou upomínku. Začátek soutěže je v 9 hodin na Výstavišti, konec je naplánován na 16.30.
A jak to probíhalo se můžete podívat zde.

   
TOPlist





 

 Webmaster