Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Kolik stojí figurka z Kinder vajíčka?

Nakoupit za šestnáct a obratem prodat za třicet korun? Že je to nesmysl?
Není, zkuste zajít na burzu figurek z kinder vajíček. Šťastlivec, který doma vyhrabe starší kousky, zde za ně může utržit dokonce i několikanásobně víc. Sběratelé plastových či cennějších cínových postaviček vyloupnutých z mléčné čokolády jsou za některé kousky ochotni platit dokonce tisícikoruny.
Podle Radka Černého, který jich má ve své sbírce na tři sta šedesát, patří mezi nejžádanější kousky ty ze série vydané před rokem 1990 v Německu - takzvaní pumuckels a plážoví tučňáci.
Současné německé figurky se na burzách prodávají okolo čtyřiceti až šedesáti korun. Obsah vajíček prodávaných v tuzemsku je možné zpeněžit za dvacet až třicet korun. Dražší jsou postavičky z cínu, za které se platí i osmdesát korun.

Tomu, kdo chce proměnit v peníze doma nashromážděnou »sbírku«, se vyplatí navštívit burzu. Sběratelé jsou tu totiž ochotni platit za figurky výše uvedené částky. V bazaru vykupují miniaturní hračky obvykle za mnohem méně peněz. Za zmíněné ceny se tu figurky naopak prodávají.
Například v Praze probíhají burzy zhruba jedenkrát za tři měsíce, obchodovat se dá i v jiných městech, pravidelné burzy jsou i v Mostě, sběratelství kinder figurek je celorepublikovou záležitostí.
V havlíčkobrodské knihovně zase pořádají každý měsíc vždy okolo desátého výměnnou burzu pro děti.
Nabídnout k výměně lze figurky tuzemským i zahraničním sběratelům také prostřednictvím internetu, kde lze vyhledat i cizojazyčné německé nebo italské katalogy těchto figurek.
Informace o figurkách Kinder Surprise najdou zájemci například na webu
Jiřího Kuby.

 
TOPlist





 

 Webmaster