Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Playmobil plánuje výrobu v Čechách

Až 65 lidí najde v následujících třech letech práci v továrně na hračky, kterou se v Chebu chystá postavit Playmobil, dceřiná firma německé Horst Brandstätter Holding. Firma plánuje že do výroby plastových a gumových hraček bude investovat až 220 milionů korun.
Firma už v Česku sídlí, zatím ale v pronajatých prostorách v Aši. Proto chce nyní vybudovat vlastní závod, uvedl šéf agentury CzechInvest Tomáš Hruda.
"Cílem investice je kromě zvýšení obratu také zvýšení produktivity práce a zlepšení pracovních podmínek pro zaměstnance," dodává.
"Playmobil v Čechách zatím jen kompletuje a balí díly dovezené z Německa. Tyto stroje už ale budou produkovat vlastní polotovary – plastové díly hraček, které budou následně na balicích a montážních strojích kompletovány," říká manažer společnosti Playmobil Kurt Gertler.
Pro Playmobil je levnější vyrábět v Česku než Německu, proto tady v budoucnosti plánuje vybudovat jeden ze stěžejních zahraničních závodů. Německý koncern Brandstätter Group, pod nějž Playmobil spadá, celkově zaměstnává 2 600 lidí. Dosud vyrobil a prodal přes 1,8 miliardy hraček, uvedl CzechInvest.


 

TOPlist





 

 Webmaster