Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


TAMAGOČI

Elektronické zvířátko, kterého se v devadesátých letech prodalo asi 40 milionů kusů, se vrací v nové podobě. Dospělejší a s novými funkcemi.
Největší japonský výrobce hraček, firma Bandai, oznámila návrat digitální hračky tamagoči. Nová verze s názvem Tamagoči Plus má je na trhu v Japonsku již od dubna.
Populární "mazlíček" z počátku 90. let ve tvaru vajíčka ale dospěl. Nyní je ve věku, kdy "randí", umí se zamilovat, a dokonce může mít dítě. Nový model také dovede se svými "kolegy" komunikovat pomocí infračerveného záření. Díky tomu může navazovat přátelství, navštěvovat ostatní tamagoči, dávat dárky, nebo se dokonce vdávat. Na displeji už se nebude objevovat jen obrázek pejska, ale například vybrané postavičky z komiksů. Přístroj však bude "postaru" pípat, kdykoliv se bude mazlíček dožadovat pozornosti. V případě, kdyby se majitel tamagočimu dostatečně nevěnoval, postavička by zemřela. Prodejní cena hračky se předpokládá ve výši 1980 jenů, což je zhruba 19 dolarů. Kupec si přitom může vybrat ze šesti barev. Výrobce doufá, že nové tamagoči, což znamená "milé malé vajíčko", překoná svého staršího předchůdce. První výroba začala v roce 1996 a během několika let se prodalo 40 milionů kusů. Bandai chce nyní docílit prodeje dvou milionů hraček do jednoho roku. Společnost, známá i výrobou figurek Power Rangers či her Hello Kitty, chce v průběhu léta představit novou verzi tamagoči i za oceánem.

 
 
TOPlist





 

 Webmaster