Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Nabídka hraček je pestrá

Nabídka hraček je tak pestrá, že asi neexistuje dětské přání, které by Ježíšek nemohl splnit.
Hračky pod stromek sice naděluje Ježíšek, ale nakupují je rodiče a prarodiče. A měli by hračky podle slov odborníků konečně začít vybírat očima svých dětí, nikoliv těmi dospělými.
"Teprve potom zažijí pod stromkem tu nefalšovanou dětskou radost," říká Jaroslav Novozámský, generální ředitel společnosti Alltoys, která ve třetím patře Kotvy otevřela hračkářství Bambule.
- Řekněte, jaké hračky většinou vybírají prarodiče a jaké rodiče. Liší se nějak, když přijde hračky nakupovat žena a když muž?
"Dotaz to není zrovna jednoduchý, ale máte pravdu, rozdíl tam je. Prarodiče si většinou nechají radit od prodavaček, nejsou si jisti vhodností hračky vzhledem k věku dítěte. Rodiče většinou jdou pro konkrétní věc, kterou si už dítě přálo. Nelze říci, že je nějak velký rozdíl, zda nakupuje žena či muž. Tatínkové rádi kupují autíčka, a hlavně pak třeba autodráhy a vlakové sady, se kterými si dost vyhrají i oni sami."
- Můžete inspirovat zákazníky a uvést tipy na dárky pro nejmenší děti, předškoláky a mladší školáky a starší děti?
Ranga-Tanga"Ať už se děti zhlédnou v úžasné mluvící opičce Ranga-Tanga, v dětském dvojjazyčném počítači Megabyte nebo budou chtít některou z nových stavebnic Lego, vždy budou mít o co psát v dopise Ježíškovi. Široký výběr aut na vysílačku, autodrah, panenek všech druhů i velikostí je v dobrých hračkářstvích již naštěstí samozřejmostí. Velmi široký je i výběr kreativních hraček - děti mohou skládat, malovat, sochařit nebo se stát na chvíli malými přírodovědci, elektromontéry či obchodníky. Na pulty obchodů se vracejí i hračky, po kterých toužili jako malí rodiče dnešních dětí, a myslím, že tyto hračky osloví i jejich potomky - ať už je to stavebnice, modely železnic nebo panáčci Igráčci. Na své si přijdou i vyznavači stolních her, najdou tady vše od Člověče nezlob se až po nejsložitější hry pro "skorodospěláky"."
- Společenská hra by rozhodně neměla v záplavě hraček, které Ježíšek přinese, chybět. Jak se liší dnešní společenské hry od těch, s nimiž si hrála generace rodičů dnešních dětí, a které společenské hry mají největší úspěch?
"Dámu, halmu, mlýn a řadu dalších klasických her hrají děti dnes, stejně jako je hrávali jejich rodiče v minulém století. Dnes existují desítky a desítky dalších úžasných společenských her, u kterých se děti i leccos naučí z praktického života. Ať si vaše dítě vybere jakoukoli stolní hru, vždycky to bude lepší, než aby se dívalo v televizi na střelbu a zabíjení."
Náš tip na nákup hraček najdete zde.

 

TOPlist





 

 Webmaster