Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Zbraně nejsou nic pro nás

- toto poselství zaznívá z hračkářství po celém světě po teroristických útocích na USA. Místo toho Harry Potter mává svou kouzelnickou hůlkou, Thunderbirds jsou trhák a Gameboy už se nemůže dočkat, až se dá do díla. Na Novém Zélandě mluvčí největšího řetězce hračkářských obchodů The Warehouse prohlásil, že firma nebude podporovat válku ani hračky vojenského typu.
Propříště nakup takových hraček omezíme," řekl. Prodavač hračkářského obchodního domu La Grande Recre v Paříži suše konstatoval: "Od zahájení útoků nejde nic, co nějak souvisí s válkou, na odbyt jako dřív".

Mluvčí hračkářství Jumbo v kyperské Nikósii k tomu poznamenal: "Myslím, že lidé reagují na vzniklou situaci negativně. Válečné hračky upadly v nemilost a podle našich odhadů tento trend přetrvá."
Nejproslulejší londýnské hračkářství Hamleys už má vůči ostatním obchodů předstih a zkušenosti. Přestalo totiž prodávat napodobeniny střelných zbraní po masakru v Dunblane v roce 1996, kdy šílený pistolník rozpoutal krvavý masakr ve skotské základní škole. Na nejvyšší příčky žebříčku oblíbenosti firmy Hamleys se vyšplhal Harry Potter a Gameboy.
"Máme své poradce pro hračky, poradní panel dětí a v hračkářském sortimentu není již nic, co by bylo byť jen vzdáleně spjato s 11. zářím roku 2001," prohlásil mluvčí Hamleys.
Nicméně ve Spojených státech jsou výrobci hračkářského sortimentu nadále optimisty. Národ se zjitřenými nervy nyní - zdá se lpí více na domově a těší se z prostých radostí, k nimž patří neodmyslitelně i hračky.
Největší americký řetězec hračkářství, Toys "R" Us, zaznamenal po zářijových útocích krátkodobý prudký pokles zájmu, ale byznys se vzápětí velmi rychle zotavil.
V amerických obchodech s hračkami vládne s převahou vlastenectví.
Firma Fisher-Price, součást společnosti Mattel Inc., má v plánu vrhnout na trh 100 000 kusů svého Hasičského sboru hrdinného newyorského záchranáře místo původně plánovaných 20 000.
"Cítili jsme, že není lepší způsob, jak vzdát čest hasičům vůbec. A teď je to dokonce ještě vhodnější," prohlásil mluvčí Fisher-Price Laurie Oravec v připomínce zhruba 300 požárníků, kteří zahynuli v troskách Twin Towers.

 
TOPlist





 

 Webmaster