Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Evropská komise - opatření ke zlepšení bezpečnosti hraček v Evropě


 

Pan Ing. Vladimír Stříteský, vedoucí průmyslové sekce a Ing. Hana Michovská, manažer pro obchod a vztahy s EU ze Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR nás požádali o zveřejnění následující informace
25.ledna 2008 přišla Evropská komise s opatřeními ke zlepšení bezpečnosti hraček v Evropě. Návrh je zaměřen na změnu a modernizaci 20 let staré směrnice o hračkách 88/378/EEC
www.ugal.eu/document/en/88-Dir88-378-EN.doc .
To mezi jiným předpokládá:
Zpřísnění pravidel EU obzvláště těch, která jsou spojena s užitím chemických substancí ve hračkách * nové a vyšší bezpečnostní požadavky zvládající nedávno identifikovaná rizika * zvýšení odpovědnosti výrobců a importérů u nabízených hraček * rozšíření povinností dozoru nad trhem v členských zemích.
Kompletní znění návrhu směrnice v češtině jsme v těchto dnech již obdrželi a naleznete jej zde. Jedná se o počáteční fázi diskuse k tomuto "Návrhu Směrnice."
Uvítali bychom spolupráci s Vámi a znali Vaše připomínky k navrhovaným změnám, abychom mohli stanovisko obchodníků s hračkami prosazovat prostřednictvím zástupců České republiky v příslušné komisi v Bruselu, se kterými Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR spolupracuje.
Další záležitostí je návrh rozhodnutí Evropské komise, dle kterého by členské státy měly zajistit, aby byly magnetické hračky uváděné nebo dodávané na trh Společenství označeny upozorněním např.: "Tato hračka obsahuje magnety nebo magnetické části. Magnety přitahující se k sobě navzájem nebo ke kovovému předmětu uvnitř lidského těla mohou způsobit vážné nebo smrtelné zranění. V případě spolknutí či vdechnutí magnetů vyhledejte okamžitou lékařskou pomoc."
Znění tohoto rozhodnutí je také ve fázi projednávání i k němu uvítáme vaše připomínky zvláště pak vaše doporučení na délku období, které bude třeba na splnění zmíněného požadavku.
Doufáme, že naše informace může být pro vás užitečná a pokud uznáte za potřebné být s námi ve spojení, jsme vám k disposici.

tel: +420 224 805 159
mobil: +420 736 624 861
fax: +420 224 230 606
email: michovska@socr.cz
www.socr.cz

 
 
TOPlist





 

 Webmaster