Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Hrajete si v práci?

Hrát si osm hodin denně v práci se stavebnicí?

Sen každého malého kluka se vyplnil devětadvacetiletému Aleši Vachudovi. Ještě nedávno soukromý podnikatel a původně zaměstnanec firmy Daewoo-Avia má nyní za hlavní pracovní náplň sestavování domků, aut a dalších stavebnicových modelů pro jeden z největších světových zábavních parků Legoland v dánském Billundu.

Pracuje totiž v továrně firmy Lego v Kladně. "S tím hraním to ale není zas tak úplně přesné. Musíme sestavovat přesné kopie podle modelů, které v Legolandu dosluhují.Jde o práci dost náročnou na přemýšlení.

Modely se totiž nedají rozebírat, protože jsou precizně slepené. Takže to chce dost přemýšlení a každá špatně položená kostička může znamenat zmaření celodenní práce," říká Aleš Vaducha.

Jeho netradiční práci předcházelo i originální výběrové řízení.
"Kromě obvyklých pohovorů byla hlavním kritériem schopnost řešit logické úlohy a sestavit v co nejkratší době a úplně přesně model hračky," říká Vaducha.

Kromě práce pro Legoland malý tým zhruba patnácti tvůrců v kladenské továrně dává dohromady i modely pro různé hypermarkety a specializované obchody s hračkami.
"Někdy je to docela fuška, když třeba celý den děláme se žlutými kostičkami, docela z toho bolí oči a trochu se mi i točí hlava," říká další zaměstnanec netradičního pracoviště, dvacetiletý absolvent střední uměleckoprůmyslové školy Petr Holman.

Lego podle členů vedení kladenského závodu uvažuje o tom, že v Kladně v příštích měsících kromě dosavadní výrobní továrny umístí i vývojové a designové studio, kde se budou vymýšlet nové modely a hračky. "Pokud by to byla pravda, chtěli bychom být u toho," říká Holman.

 
TOPlist





 

 Webmaster