Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Pro kluky i holky

NĚCO PRO KLUKY - AUTA A AUTÍČKA do 30. srpna 2009

Výstava je věnována všem malým a velkým klukům. Uvidíte bezmála tisícovku modelů aut (Fiat, Citroen, Ford, Mustang, modely z filmové řady James Bond a motocykly Harley – Davidson) ze sbírek Rudolfa Kocourka, doplněnou mnoha interaktivními prvky,
které do hry vtáhnou úplně každého.

Výstavní plocha je pojatá jakodopravní hřiště, na němž se mohou malí caparti prohánět ve šlapacích autíčkách. O kousek dál si můžete zahrát na ploše 2x2,5 metru velkou společenskou hru na téma „Závody ve městě“ nebo shlédnout pohádkové příběhy „O autíčkách“, vyhodnocené cenou EMMY jako nejlepší animovaný seriál. Samozřejmostí pro větší kluky budou počítačové animace a hry na PC s hrací konzolou, která navodí pocit, že skutečně řídíte superrychlý závodní stroj. Nebo si jednoduše můžete svůj závodní stroj postavit ze stavebnice v hracím koutku. Kdo by chtěl jenom tak malovat, vystřihovat, lepit nebo řešit nějaké tajenky a bludiště spolu s hlavním hrdinou animovaného filmu AUTA Bleskem McQueenem, bude mít vše potřebné připraveno. Zkrátka čeká vás atraktivní výstava s atraktivním programem, která potěší všechny, kdo mají rádi vůni benzínu a ladné křivky karoserií aut a autíček.

Výstava NĚCO PRO HOLKY – PANNY A PANENKY do 30. srpna

Výstava představí sbírku panenek Barbie od firmy Mattel, dále panenky firem Tonner, Fashion Royalty, Lollipop, Kingstate, Jakks Pacifik, Alex, Helen Kish atd. sběratelky Eriky Holubové, která veškeré oblečky na panenkách vyrobila sama a většinu také sama navrhla.
Autorka se často inspiruje skutečnou předlohou, která potom přechází do volné fantazie nebo naopak do přesné kopie šatů jako je např. kyjovský kroj. Nicméně Erika Holubová dává především přednost volné tvorbě, kde může uplatnit svoji zálibu v ručních pracích a mimo oblečků na panenky vyrábí také například šperky nebo dokonce celý nábytek. Tím pádem budete moci na výstavě shlédnout i vlastní pokojíčky nebo scény z různých prostředí, která se snaží napodobit prostředí co nejvěrněji.
Součástí výstavy bude malá dílna a módní salon. Parádivé slečny se budou moci obléknout do replik kostýmů vystavených panenek, učesat a nalíčit jako Barbie a vyfotit v módním ateliéru. Připravena je také počítačová hra na módního návrháře či návrhářku, hraní s panenkami v připravených pokojíčcích a na koberci. Dále vystřihování a strojení papírových panenek, omalovánky, dřevěné vkládačky, šicí kout s připraveným materiálem a návody na šatečky a šperky. Zkrátka bohatá nabídka pro všechny, kteří chtějíproniknout do tajů módního návrháře nebo návrhářky nebo si jen tak pohrát a příjemně prožít čas.

Více na www.rml.cz

 
 
TOPlist





 

 Webmaster