Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Výstava loutek

Zajímavou a pestrou vánoční výstavu na hradě Špilberk uspořádalo Muzeum města Brna společně se známým Loutkovým divadlem Radost, které v tomto roce oslavuje 60. let svého trvání.
Za dobu jeho existence bylo na jeho prknech nastudováno a uvedeno téměř 250 inscenací, z nichž jich nemálo patří v historii českého loutkového divadla k několika nejvýznamnějším.
Divadlo bylo za svou dlouholetou práci oceněno řadou domácích i zahraničních vyznamenání a velmi úspěšně reprezentovalo české loutkářství v mnoha zemích Evropy, Asie i Jižní Ameriky.
Výstava představuje práci sedmi brněnských výtvarníků (Jaroslavy Fišerové, Sylvy Markové, Jaroslava Milfajta, Ildy a Jiřího Pitrových, Blanky Šperkové a Sylvy Zimuly Hanákové) a pěti známých mimobrněnských (Michala Hejmovského, Pavla Hubičky, Miroslava Lose, Lukáše Kuchinky a Tomáše Volkmera), kteří s divadlem spolupracovali.
Návštěvníci uvidí nejenom původní návrhy loutek a jejich kostýmů, ale především jejich hotovou podobu. Výstava dětem zpřístupní zblízka jednotlivé loutky i kulisy prostředí, ve kterých se odehrává dobrodružný příběh Gulliverovy cesty, příběh křehké Sněhurky, trpělivé Popelky, neposlušné Šípkové Růženky, zhýčkané Princezny na hrášku či malého klučiny Smolíčka. Pro malé návštěvníky jsou připraveny doprovodné programy.
Výtvarná dílna s výrobou loutky pro malé i velké, školní a zájmové skupiny na objednání (dle domluvy je možné navštívit výstavu se skupinou i v zavíracích dnech).
Vánoční dílna s výrobou loutek 6. 12. 2009 pro veřejnost od 14,00 do 16,30 hod., vhodné pro děti od 4 do 15 let, rezervace míst do čtvrtka 3. 12. 2009.

Kontakt a objednávky pro školy a zájmové skupiny:
MgA. Barbora Svátková, e-mail: svatkova@spilberk.cz

www.spilberk.cz

 
 
TOPlist





 

 Webmaster