Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Na tržnici měli nebezpečnou hračku

Dvě hodiny včera stačily celníkům a lidem z české obchodní inspekce, aby v několika málo otevřených stáncích v Alžbětíně u Železné Rudy na Klatovsku zabavili zboží za zhruba sedm milionů korun.
Mezi zajištěnými věcmi je i funkční model samopalu, který podle slov odborníků může zranit děti i dospělé.
Podle inspektorů se samopal prodává jako hračka. „Vystřeluje umělohmotné kuličky. Ty ale mají takovou energii, že například prosekly i poměrně silné dno kabelky z umělé hmoty,“ sdělil šéf plzeňských kontrolorů Václav Havlík.
Důrazně Vás varujeme před nákupem hraček na tržnicích a pokud opravdu neodoláte před jejich zdánlivě nízkou cenou, snažte si hračku co nejlépe prohlédnout a odzkoušet. Na místě je i požadovat prohlášení o shodě, které by měl mít každý výrobek, který projde zkušebnou a je povoleno jej prodávat na našem trhu.
Přestože v celé tržnici byly otevřeny jen dva objekty, inspektoři zabaveným zbožím naplnili celé auto. „Tržnici obsadili celníci z klatovského úřadu. Měli s sebou služebního psa,,“ doplnil Havlík.
V inspektorském autě skončila cédéčka, DVD, audio kazety, hodinky, oblečení ale i obuv s falzy ochranných známek.
Zatímco dříve někteří prodejci nabízeli celníkům i tisíce korun za to, když nezabaví všechno zboží, včera se jim jeden snažil hrát na city. „Říkal, abychom mu nebrali všechno, že má rodinu a musí ji z něčeho živit. Prý už teď po sérii zátahů mají hlad,“ řekl jeden z lidí, který se včerejší kontroly zúčastnil.
Ve čtvrtek celníci spolu s inspektory překvapili také prodejce v Plzni. Po čtyřech měsících vyrazili na tržnici, která pro obchodníky představuje něco jako velkoobchod. Do ní se zboží přiváží z centrálních skladů a pak putuje do pohraničí.
„Hodnota zajištěných věcí je předběžně kolem tří milionů korun,“ upřesnil včera Václav Havlík. Podle celníků byla v Plzni pravděpodobně největším úlovkem dodávka plná batohů s padělanými ochrannými známkami.

 

 

TOPlist





 

 Webmaster