Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Medvědi v Hranicích

V království plyšových hraček se proměnila Stará radnice v Hranicích, kde bude 29.6.2006 v 17 hodin zahájena ojedinělá výstava, která představuje kolem tří stovek medvědů a medvídků nejrůznějších barev, velikostí i stáří. Na své si tak přijdou především malí návštěvníci výstavní síně. Expozice však může být lákadlem i pro dospělé, kteří tak mohou zavzpomínat na své dětství. Výstava potrvá do 15.10.2006.
Na výstavě převažují plyšoví medvědi. Nejstarší z nich byl vyroben počátkem 20. století. Vzácní jsou také dva medvídci, kteří pocházejí z limitované série 300 hraček, jež vyrobila německá firma Hermann. " Všichni jsou cenní, každý má svůj příběh. Rozdělili jsme je do vitrín podle výrobců, barvy, použitých materiálů. Ke zhlédnutí jsou také medvědi lední, pandy či reklamní medvídci," sdělila Romana Mathausová z pražského Klubu panenek ČR, který expozici připravil.
Na Staré radnici však nechybí ani takzvaní medvědi bezdomovci. Jedná se o poničené hračky, které lidé našli a věnovali klubu. " Na těchto exponátech chceme demonstrovat, jak medvídci vypadají před opětovnou opravou, kterou se také zabýváme. Samotné restaurování hraček přitom přibližuje informační panel," upřesnila další z členek klubu Alena Zemanová.
Pražský klub za rok plánuje v Hranicích další výstavu. Tentokrát na ní budou předvedeny panenky.
"Jsme zkrátka občanské sdružení, které sdružuje všechny lidi, kteří mají vztah k panenkám či medvědům. Někteří se na nás proto dívají trochu jako na podivíny. Když ale pánové slepují modely letadýlek, tak to je normální. Dětstvím prostě prošel každý. Děláme to proto pro radost ostatních," poznamenala s úsměvem Romana Mathausová.

Výstavní síň Stará radnice
Masarykovo nám. 71
753 01 Hranice
tel: 581 601 160
Otevřeno:
út – so 09,00 – 12,30 a 13,00 – 16,00 hod.
ne 09,00 – 12,30 a 13,00 – 17,00 hod.
 

 
TOPlist





 

 Webmaster