Udělejte si větrník - Udělej sám

 
Úvod
Zprávy a zajímavosti
Veletrhy
Nebezpečné hračky
Udělejte si sami
Obsah - stránky
SHH
Kontakt

Nastavte si nás jako domovskou stránku


Hity vánoc 2005

Souboj o peněženky svede Harry Potter, Večerníček a nová verze Tamagoči.
Během příštích sedmdesáti dnů se zhruba třicet miliard korun přesune z peněženek lidí nakupujících vánoční dárky k obchodníkům. To je částka, kterou Češi každoročně utratí v poslední čtvrtině roku navíc proti předchozí obdobím.
Prodejci už mají dnes velmi přesně rozmyšleno, co budou nabízet.
Pod statisíci stromečků bude letos čekat na vysvobození několik hitů, které už nyní začínají útočit z reklamy a z výloh obchodů. Harry Potter se pod vánočním stromkem často potká s Křemílkem a Vochomůrkou, letos jim je čtyřicet let a už od srpna k němu Česká televize pořádá akce, které prodej podporují. Dále se očekává záplava obdoby někdejšího elektronického zvířátka tamagoči.
V obchodech už začínají Vánoce nyní, peníze z výplat v příštích měsících padnou na Harryho Pottera, Křemílka či nové tamagoči, tyto stálice se velmi dobře prodávají. Velký zájem je nakonec vždy o výrobky, které lidé důvěrně znají z reklamy. „Rodiče často nakupují podle reklamy na poslední chvíli a nevěnují tomu moc času. Letos se začalo s propagací už v srpnu. Hračkářství tak potvrzují trend, že obchody a výrobci začínají každý rok s reklamou na Vánoce o něco dříve.
„Každý chce být první. V minulosti býval nejsilnější měsíc listopad, dnes je to říjen,“ říká Martin Nováček z agentury OMD, která nakupuje reklamu do televize. Kvůli tomu, že je v říjnu a listopadu největší zájem o to, mít výrobky na obrazovce, si proto musí firmy v těchto měsících také více připlatit.
Letos se podle Pálenského ze Sparky’s v reklamě často objeví i stavebnice Lego či výrobky spojené s Hvězdnými válkami. Ty zároveň vyjdou i na DVD, a prodej tak ještě více podpoří.
Všichni prodejci svorně slibují, že jakýkoli spěch není třeba a zboží, které je na pultech dnes, na nich bude za stejnou cenu i o dva měsíce později před Štědrým dnem, je však otázka, zda bude i stejně široká možnost výběru a zda při nákupu na poslední chvíli nebude již nejžádanější sortiment rozprodán. Proto některé výrobky už nemusí být těsně před Vánocemi k dostání.
„Malé herní konzole PlayStation Portable jsou oblíbené a u nich může hrozit, že před Vánocemi nebudou. Loni nebyly konzole PlayStation 2“. Nedostatkové zboží znají i knihkupectví.

Večerníček České televize slaví letos 40. narozeniny a na Vánoce se chystají hračky a knížky z kreslených seriálů pro děti, jako je Křemílek a Vochomůrka nebo Rákosníček
Cena: knížky podle Jednotlivých večerníčků kolem 150 korun, postavičky, polštáře, batůžky s motivy večerníčků od 300 do i 600 korun.
Harry Potter
Před Vánocemi vychází český překlad šestého dílu s podtitulem Princ dvojí krve, do kin přijde čtvrtý film o čarodějném učni
Cena: 450 Kč za knihu, první tři díly na DVD za 622 Kč.
Deskové hry
K deskovým hrám se scházejí celé kluby, obliba stále roste.
Cena: Carcassonne za necelých 600 Kč či Osadníci za 990 Kč.

 

TOPlist





 

 Webmaster